Belvárosi gyógytorna-rendelőnk: 06303467136

  Bel-Budai gyógytorna-rendelőnk: 06304878284

Header

Orvosi háttér

Gyógytorna Rendelőnkben szükség esetén orvosi konzultációra kerül sor

Amennyiben a hozzánk érkező páciens mozgásvizsgálata során azt tapasztaljuk, hogy további orvosi véleményre lenne szükség, úgy a legszakszerűbb ellátás érdekében az alábbi orvosokkal konzultálunk:
Szükség esetén az alábbi szakorvosokkal konzultálunk:

Gerincsebész:
Dr. Jakab Gábor (Országos Gerincgyógyászati Központ)

Idegsebész:
Dr. Erőss Lóránd (Országos Idegsebészeti Intézet)

Ortopéd szakorvos:
Dr. Hidas Péter (Országos Sportegészségügyi Intézet)

Reumatológus, Immunológus:
Dr. Zsilák Szilvia (Budai Egészsgégközpont)

A gerincet, az ízületeket és izmokat érintő problémák esetében fontos a pontos vizsgálat. Amennyiben súlyos sérülés nem történt, akkor az első mozgásvizsgálatot végezheti a gyógytornász, míg súlyos sérülést követő mozgáskorlátozottság esetében szükséges az orvosi vizit.

Amennyiben az orvos gyógyszeres kezelést tart szükségesnek az esetleges gyulladás csökkentésére, úgy annak betartása fontos. A fájdalom gyulladásos komponensét csak orvossággal lehet csillapítani. Amennyiben azonban a fájdalom elsődleges oka mechanikai eredetű, abban az esetben gyógytorna kezelésre lesz szüksége. Azt, hogy a fájdalmat elsődlegesen mechanikai okokra vezethetjük vissza, azt Ön abból tudja érezni, hogy míg nyugalomban szinte tünetmentes, addig bizonyos mozdulatokra erőteljes fájdalmat érez.

Nagyon gyakran az orvosi és gyógytorna kezelés együttes alkalmazása bizonyul a leghatékonyabbnak.

A gyógytornásznak minden esetben fontos feladata, hogy felhívja páciense figyelmét arra, hogy mikor van szükség további orvosi vizsgálatra, konzultációra, esetleges orvosi beavatkozásra.

Gerincproblémák, porckorongsérv, gerincsérv esetében a műtétnek nagyon pontos indikációs területei vannak, melyeket idegsebésszel vagy ortopédsebésszel konzultálva ellenőriztethet. Gyógytornásza felhívja figyelmét az olyan tünetekre, melyek jelenléte esetén orvoshoz kell fordulnia, vagy esetleg orvosi előírásra röntgent, CT-t vagy MR felvételt készíttetnie.

Amennyiben Ön orvosi vizsgálatot követően jelentkezik gyógytornára, úgy az orvosi papírjait kérjük, hozza magával a gyógytorna kezelésre. Az orvosi vélemény és a gyógytornász által végzett mozgásvizsgálat együttes eredménye a legalaposabb vizsgálat a megalapozott kezelés érdekében.

Ha az orvosi kezelés során műtéti beavatkozás történt, akkor az erről szóló orvosi papírokat a gyógytorna kezelésre első alkalommal hozza magával.